Informatie voor kopers

Unieke en betaalbare kunst voor jouw woning of bedrijf

Wij begeleiden je in je zoektocht om betaalbare kunst te kopen.

R

GRATIS VERZENDING

Meer info

Gratis verzending binnen België van kleine en middelgrote kunstwerken.

Enkel hoogwaardige kunstwerken

Meer info

Onze kunstenaars worden geselecteerd op basis van de kwaliteit, originaliteit en verkoopbaarheid van hun schilderijen.

betaalbare kunst

Meer info

Onze kunstenaars verkopen hun werken aan betaalbare prijzen en bepalen zelf de waarde van hun schilderijen.

garantie en recht op retour

Meer info

Bent u niet tevreden van uw aankoop? U hebt het recht om binnen 14 dagen het werk retour te sturen en uw aankoopbedrag terug te krijgen.

Bijkomende informatie

Hoe een kunstwerk kiezen?

Een kunstwerk kopen doe je niet in één-twee-drie.

Lees meer...

Het belangrijkste is dat jij het kunstwerk mooi vindt. Kunst is iets heel persoonlijks en kan bepaalde gevoelens of emoties oproepen. Kies bij voorkeur een kunstwerk dat jou ‘iets’ doet. Wat speekt jou aan? 

Daarnaast raden wij aan om te kijken waar je het kunstwerk wilt hangen: je inkomhal, woonkamer, slaapkamer, bureau, kantoorruimte, … Hou hierbij rekening met de stijl van die ruimte en de grootte. Een klein schilderij in een grote ruimte zal zijn kracht sneller verliezen en een te groot schilderij in een kleine ruimte zou te overweldigend kunnen overkomen.

Bekijk ook welke kleuren de rest van de ruimte heeft, zodat het kunstwerk deel uitmaakt van de ruimte of net niet wanneer je deze in het oog wil laten springen.

Wanneer u het toch moeilijk vindt om een keuze te maken, kan u ons steeds contacteren voor verder advies. 

Eventueel kan u een foto doorsturen van de plaats waar u graag uw kunstwerk wilt hangen. Wij helpen jou graag bij het maken van een goede keuze.

Hoe een kunstwerk ophangen?

Hieronder kan u enkele links vinden voor meer informatie over het ophangen van schilderijen. Er zijn verschillende manieren waarop u dit kan doen.

Bestellen en betalen

Alle transacties op onze websites verlopen via een beveiligde verbinding en wij maken enkel gebruik van erkende betalingsverwerkers. Zo kan u met een gerust hart uw bestelling plaatsen.

Bekijk betalingsmogelijkheden

Wij bieden verschillende betalingsmogelijkheden: kredietkaart, bankkaart, overschrijving of VISA.

Van zodra uw bestelling is afgerond, ontvang u via mail een factuur van uw aankoop.

Verzenden

MAIN GALLERY heeft geen kunstwerken op voorraad staan. Van zodra wij een aankoop ontvangen, contacteren wij de kunstenaar en informeren wij hen met verdere verzendinstructies.

Lees meer

Kleine en middelgrote kunstwerken:

Wanneer uw aankoop is verzonden door de kunstenaar, ontvangt u van ons een track & trace code, zodat u uw aankoop kan volgen.

De verzending voor kleine en middelgrote kunstwerken is gratis.

Prijzen voor kleine en middelgrote kunstwerken zijn inclusief BTW en verzendingskosten.

Wij verzenden enkel binnen Europa.

 

Grote kunstwerken:

Voor grote kunstwerken bekijken we welke verzending het best geschikt is. Afhankelijk van de grootte van het kunstwerk en de locatie, kiezen wij de meest geschikte transportdienst. Via mail brengen we jou op de hoogte van de transportkosten en maken we, indien u akkoord bent met de transportkosten, een afspraak betreffende de levering.

U kan er ook voor kiezen om uw aankoop zelf op te halen bij de kunstenaar, indien u dit wenst.

Prijzen voor grote kunstwerken zijn dus inclusief BTW, exclusief verzendingskosten.

Wij verzenden enkel binnen Europa.

Retourneren

Als koper hebt u wettelijk het recht op 14 dagen bedenktijd. Indien u uw aankoop wenst te retourneren, stuurt u bij voorkeur het retourformulier naar info@maingallery.be waarin u aangeeft het werk te willen retourneren naar de verkoper.

Lees meer

Neem bij retourneren altijd eerst contact met ons op via info@maingallery.be

Je ontvangt van ons de juiste retourinstructies.

Wij vragen u het artikel in originele staat en, indien mogelijk, in originele verpakking terug te sturen volgens de retourinstructies. Nadat wij bevestiging hebben gekregen dat uw pakket bij u is opgehaald, storten wij het volledige aankoopbedrag terug.

De kosten voor de retour zijn voor de koper.

Hier kan u het retourformulier downloaden.

Schade en garantie

Om kans op schade te beperken, sturen wij informatie naar onze kunstenaars in verband met verpakkingsmateriaal en het stevig en correct inpakken van hun kunstwerken en vragen ook om de werken steeds verzekerd op te sturen.

Wanneer u een groot werk aankoopt, nemen wij een verzekering bij de overeengekomen koeriersdienst.

Lees meer

Indien u toch schade opmerkt aan de verpakking, raden wij u aan om de verpakking niet te openen, foto’s te nemen van de verpakking en ons zo snel mogelijk te contacteren. Wij nemen contact op met de kunstenaar en/of verzendingsdienst.

Indien er aan de verpakking geen beschadiging zichtbaar is, maar het kunstwerk binnenin toch beschadigd is, neemt u foto’s van de beschadiging en neemt u meteen contact met ons op. Samen beslissen we dan wat de beste oplossing is.

Bovenstaande geldt niet indien de koper een eigen transporteur het werk heeft laten ophalen of zelf het werk heeft afgehaald bij de kunstenaar. Wij gaan er dan vanuit dat de koper de staat van het kunstwerk heeft gezien en geen beschadiging heeft opgemerkt.

CONTACT

info@maingallery.be

Oppuursdorp 40,
2890 Puurs-Sint-Amands
+32 478 27 50 84

BE0694688660​

BLIJF OP DE HOOGTE