ONLINE KUNST KOPEN?

Online kunst kopen maakt het voor kunstliefhebbers eenvoudig om van thuis uit hedendaagse kunst te bekijken en vergelijken. In enkele minuten kan een hele galerij bekeken worden en elk kunstwerk kan in alle rust bestudeerd worden met de zoomfunctie. Via de zoekmachine kan je precies vinden wat je zoekt door een selectie te maken gebaseerd op kleur, grootte en prijs. Door online te shoppen kan je ook meteen de prijzen zien, wat tot hiertoe ongebruikelijk is als je in de fysieke wereld een schilderij wil kopen.

Toch is het belangrijk om vertrouwen te hebben in de website waar u een kunstwerk online wil aankopen. Bij Main Gallery kan u contact opnemen via telefoon of e-mail.

Bent u niet tevreden over de aankoop, dan kan het schilderij binnen de 14 dagen worden geretourneerd.

Wie het toch nog moeilijk vindt om een keuze te maken, kan gratis advies vragen. Wij helpen jouw graag verder bij je zoektocht naar betaalbare kunst.

HOE ONLINE KUNST KOPEN

Dankzij het internet is het gemakkelijk geworden om kunst vanuit je woonkamer te bestellen. Maar hoe kies je nu een passend schilderij dat jouw persoonlijkheid weerspiegelt en aansluit bij jouw interieur? Waar moet je op letten en wat wil je zeker niet doen.

Wij maken jou graag wegwijs met enkele tips voor het kiezen van het perfecte schilderij.

Wat vind ik mooi

Net zoals bij alles wat je koopt, stel je jezelf de vraag: vind ik het mooi?

Kunst is iets heel persoonlijks, dus ga op zoek naar iets dat bij jou past. Iets waar je vrolijk van wordt of dat een bepaalde emotie bij jou oproept, heeft veel meer waarde dan dat je iets willekeurigs uitkiest waar je niets bij voelt. Dus kies iets dat jou aanspreekt en wees niet bang om iets speciaals of ‘out of the box’ te kiezen.

Bepaal de grootte

De grootte van het kunstwerk is belangrijk. Een te klein schilderij gaat verloren aan een grote muur en een te groot kunstwerk op een relatief kleine muur gaat heel overweldigend overkomen. Je kan er ook voor kiezen om verschillende kleinere schilderijen naast elkaar op te hangen. Je kan met een papiertape op de muur de afmetingen afplakken. Zo heb je een idee van hoe groot het schilderij mag zijn.

Kleuren kiezen

Bekijk de kleuren van de ruimte waar je het schilderij wil hangen en bedenk of het kunstwerk één geheel met de ruimte moet vormen of mag het net in het oog springen en een sterk contrast maken. Wanneer je rust wil brengen kies je best voor een schilderij met zachte en niet te veel verschillende kleuren. Wil je net dat het kunstwerk opvalt in een kamer waar nog niet veel kleuren aanwezig zijn? Dan kies je best voor iets met meerdere kleuren of fellere kleuren.

Stijl en sfeer

De keuze van een schilderij bepaalt meteen ook de sfeer in de ruimte en moet uiteraard ook passen in de omgeving. Er bestaan verschillende stijlen van kunst om in huis te hangen; abstracte kunst, figuratieve kunst, zwart-wit schilderijen, kleurrijke schilderijen, … Maar welke kies je nu best?

Bekijk de inrichting van jouw interieur. Welke meubels heb je staan? Hoe ziet de vloer, de wanden en decoraties eruit? Heb je een modern interieur of eerder klassiek of is er niet echt een bepaalde stijl aanwezig?

Kies dus best een kunstwerk die de sfeer uitstraalt die jij wilt creëren in je ruimte.